dimecres, 8 de juny del 2016

3. 5. P E L · L Í C U L E S

Durant aquest dur moment, es va utilitzar el cinema per reflectir els problemes que comportava la sida a la societat. Dues de les pel·lícules que van tenir bastant èxit són Parting Glances i Philadelphia. Ambdues tracten el mateix tema des de punts de vista totalment diferents. Les he vist totes dues i a continuació teniu les meves ressenyes:

- Parting Glances 
A la pel·lícula podem veure el transcurs d’un dia d’un grup d’homosexuals de Nova York, concretament el d’una parella gai i el seu amic, qui és portador del VIH i està en un estat cada vegada més crític.

El missatge que penso que es volia enviar amb aquesta producció era que la comunitat gai està formada per persones iguals a les de qualsevol altra. Això ho crec per la naturalitat que mostren les imatges. A més a més, la parella protagonista té relacions d’amistat amb molts heterosexuals.

Parting Glances m’ha ensenyat com era la vida quotidiana d’un homosexual a Nova York al moment de la crisi del VIH, cosa que m’ha fet entendre millor la situació de les persones que van ser discriminades (i ho segueixen estant avui dia) per la malaltia. La recomano per qualsevol que estigui interessat en les vivències dels integrants de la comunitat LGBT durant els 80 i 90.


- Philadelphia
Es narra la història d’un advocat secretament gai que s’infecta del VIH a Philadelphia. Dies després que els seus companys se n’adonen, és acomiadat de la seva feina per raons que no són veritables. Seguidament, podem observar la discriminació que pateix per part de tota la societat i totes les dificultats que ha de superar amb la poca ajuda que troba.

Aquesta pel·lícula va ser decisiva a l’hora d’escollir fermament aquest treball. Va tenir un impacte immens sobre mi, només us dic que vaig passar-me una hora sencera sense parar de plorar.

Mostra molt clarament la lluita que van haver de recórrer milions de persones per aconseguir els seus drets. El rebuig que patien els malalts en el moment més crític de la pandèmia està extremadament ben reflectit a aquesta producció. Si sou mínimament empàtics, us puc assegurar que el paper que fa Tom Hanks us deixarà una gran empremta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada