dimecres, 8 de juny del 2016

3.1. C O N T E X T H I S T Ò R I C

Els anys anteriors al primer cas de sida van ser una època de canvis.


Si parlem a escala mundial, s’han de remarcar els següents fets: es van fer nombrosos avenços tecnològics com el primer avió Concorde (que va trencar la barrera del so), la fundació d’empreses tan importants com Microsoft o Apple, etc. A més a més, la medicina va aconseguir crear una nova forma de reproducció: la fecundació in vitro


Si mirem aquesta etapa des d’un punt de vista més cultural, podríem destacar l’estrena de la primera Star Wars i la mort d’Elvis Presley. Durant el temps en què succeïa tot aquest enrenou, la Guerra Freda no havia acabat, sinó que es va passar una fase de tranquil·litat a una d’alta tensió, el que s’anomena Segona Guerra Freda.


Per una altra banda, aquests anys van ser crucials a la història d’Espanya i Catalunya. El 1975 va morir Franco, i amb la seva mort es va emportar una dictadura de quaranta anys. Per tant, aquest fet va ser seguit per la transició.


Cal ressaltar un altre detall d’aquell moment. Els anys setanta van ser un dels punts clau del l’alliberació sexual, especialment a ciutats com San Francisco o Nova York dels Estats Units. La comunitat LGBT (Lesbianes Gais Bisexuals i Transsexuals) deixa de tenir por i finalment surt al carrer sense cap tipus de complexes.

- Webgrafia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada