dimecres, 8 de juny del 2016

4.1. T R A C T A M E N T D I S C R I M I N A T O R I

A partir de la segona meitat dels noranta, la situació es va començar a estabilitzar. Els nous fàrmacs van millorar l’esperança i la qualitat de vida dels malalts de sida o portadors del VIH. Tot i això, avui dia segueix sent un dels problemes sanitaris més greus a escala mundial. Des del primer cas s’han infectat unes 78 milions de persones i 39 milions han mort.

Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut), a finals del 2014 hi havia aproximadament 39’6 milions de persones infectades pel virus. És una xifra alarmant, oi? Doncs a mi m’escandalitza encara més el fet que més de dues terceres parts dels portadors del VIH o malalts de sida siguin de l’Àfrica Subsahariana. Així mateix, la gran majoria dels infectats restants són de zones en vies de desenvolupament del nostre planeta. Actualment els afectats de les zones desenvolupades prenen, majoritàriament, el tractament que els pertoca. Aleshores, per què els altres malalts no hi tenen accés? Per la raó de sempre, els diners. Els tractaments tan avançats que s’estan desenvolupant o fa anys que estan al mercat són excessivament cars, cosa que provoca que sigui extremadament difícil portar-los arreu del món. Com a resultat milions de persones segueixen patint les conseqüències de l’aparició d’aquest horrorós virus.

Òbviament s’han fet nombrosos avenços en aquest camp de la medicina, tot i que en queden molts més per fer; no obstant, la primordial millora que hem d’assolir és humanitària, per tant hauria de preocupar-nos a tots. És una llàstima que la gran majoria de persones que poden realitzar un canvi, per petit que sigui, no els importi aquesta qüestió o mai hagin estat informats qualificadament.


OMS
Tanmateix, hi ha milers d’associacions i organitzacions que lluiten contra aquesta malaltia arreu del món diàriament. Les més famoses són l’OMS, UNICEF (concretament pels nens, a qui arriben menys medicaments que als adults), El Fons Mundial, Societat Internacional de laSida, Kaiser FamilyFoundation i ONUSIDA








- Webgrafia:
http://www.20minutos.es/noticia/1080019/0/sida/30/claves/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada